Başlıklar
Susanoğlu Gezi Rehberi
ÇUKUROVA’NIN EN GÜZEL SAHİLİ
Mersin sahil hattında, Akdeniz’in cennet kumsalın insanlığa sunulduğu noktadır. “Kum” kalitesinin zirvesidir. Belediyeye ve kimilerine göre Türkiye’nin en uzun kumsalı olsa da (koy bölmeksizin en uzun sahil şeridi demek istiyorlar) bu bilgi yanlıştır. Varsın olmasın kum kalitesi ve deniz temizliği şahanedir. Bölgenin kış nüfusu birkaç bin olmakla birlikte yaz sabit nüfusu 200.000’in üzerindedir, hafta sonları bu rakam zirveyi görür. Keşfetsene’nin bloggerlarından Taflan’ın onlarca yaz tatili Susanoğlu’nda geçmiştir, bu yüzden ekstra sevdamız ve borcumuz vardır.
Adana – Mersin – Antalya kara yolu üzerindeki Susanoğlu küçük, kısa bir hat üzerindedir. Yeni yasalarla birleştirilmiş beldenin doğu girişinde Yapraklı Koyu yer alır, Susanoğlu merkez ve Kapızlı ile Atakent beldesi tamamlanır.
Susanoğlu’na Nasıl Gidilir?
Atakent Mersin il merkezine 90 km. kadardır ve özel araçla 1 saat 10 dakika kadar sürer. Adana il merkezi Susanoğlu arası mesafe 155 km. kadardır ve yolun Erdemli’den hemen öncesinde Kargıpınarı’na kadar olan kısmında otoban kullanılabilir. Mersin Gezi Rehberimizden detaylarınız okuyacağınız şekilde Silifke Koop otobüsleri ile yazın 5 dakikada bir, kışın da makul sürelerde Mersin’den otobüs (midibüs) ile gidilebilir. Sefer süresi 1,5 saat dolaylarındadır. Susanoğlu – Silifke arası 11 km.’dir ve Silifke Koop otobüsleri ile SS Sim Koop dolmuşları sürekli çalışır. Konya – Karaman yolu üzerinden Mersin’e gidilirken Silifke’den sonra gelinen bölgeye Güneydoğu Anadolu illeri – Antalya arası ve Adana – Konya arası çalışan tüm tarifeli otobüsler yolcu alır.
Susaoğlu’nda Denize Girilecek Yerler
Yapraklı Koyu: Susanoğlu sınırlarında, bu beldenin girişinde yer alan doğal yapıdır. Eskiden bakir koylarımızdan olmakla birlikte 2000’lerin ortasından itibaren tamamen tesisleşmiştir. Denizde yer altı doğal kaynak suyu çıktığı için, koyun ısısı, sıcak Akdeniz günlerine inat yer yer 8-15 derece daha soğuktur. Enfes ilkel atlama platformları olan kayalar deniz keyfini havuza dönüştürürken, sıcaktan bunalınan anlarda sudayken, kaynakların yakınına doğru yüzülebilir. Ayrıca girişi kısmi gizli olan (dalıp girmek gerekli) keyifli bir de mağarası vardır ki bölgenin doğal zenginliklerindendir. (Bazen jandarma kapatıyor) Koya sıklıkla gelen günübirlik tekne turları ile de eğlenceli vakit geçirileceği gibi, tesislerde güneşlenmenin ötesine geçilerek yemekler de yenilebilir. Sıkma, börek, gözleme en iyi alternatiflerdir. Şezlonglar kiralıktır ve ne yazık ki günümüzde ücretsiz bir keyif imkanı kalmamıştır. Ancak elinizi kolunuzu sallayarak denize girebilir, mini kumsalda takılabilirsiniz. Kimse bir şey diyemez. Günübirlik gitmiş ve çoğunlukla deniz keyfi yapacaksanız tek şezlong da kiralayabilirsiniz. Kişi sayısından bağımsızdır. (2014 yazında şezlonglar 15 TL civarlarındaydı)
Susanoğlu (Atakent): Bölge kendi içinde çarşı/plaj ve Denizkent tarafı olmak üzere ikiye ayrılabilir. Çarşı/plaj tarafı daha dar bir kum alana sahip olup, nispeten daha canlı, gürültülü, karışık ve sabit yazlıklar kadar pansiyon ve motellerin, bir de yıldızlı bir otelin olduğu bölgedir. Denizkent ise bir yazlık sitenin adı olup, bölgenin eski ve büyük yapılarından olduğu için daha batıda kalan bölümü bu isimle anabiliriz. Çıtak siteleri ve Flamingo 7-10 da bölgeye isim verebilir. Burada her geçen gün otel, motel ve apart sayısı artsa da hâlâ sabit komşuluk ilişkileri güçlü yazlıkçılar hakimdir. Büyüyen siteler ile birlikte eşsiz bir kumsal, sakin bir deniz, canlı gündüz spor aktiviteleri, su eğlenceleri ve gece hayatı konuklarını mutlu eder. Susanoğlu Apart Otelleri ve kiralık günlük yazlıklar, moteller ve yıldızlı tesisler her iki kısımda da vardır.
Kapızlı (Atakent): Susanoğlu’nun zıttına önceleri kamu yazlık tesislerinin ve küçük villa tipi yazlıkların yapıldığı ve çadırcılığın olduğu bir bölge iken günümüzde Kapızlı da büyümekte ve yapılaştırılmaktadır. Eğer plan aşamasındaysanız buraya gitmek yerine farklı bir yeri tercih edin, yok gidiyorsanız da konaklama ve deniz keyfi dışındaki her şey için civarları tercih edin. Pek bir özelliği olduğunu söyleyemeyiz.
Susanoğlu’nda Konaklama, Otel ve Susanoğlu Kiralık Evler
Bölgenin hem kendisinde hem etrafında çok sayıda pansiyon, apart otel ve yıldızlı oteller vardır. Civarda en yakın ve en lüks seçenekler Taşucu’ndaki çok yıldızlı oteller ve Mersin tarafına doğru Altınorfoz’daki 4 yıldızlı tesistir. Direkt Susanoğlu sahilinde de çok yıldızlı oteller bulunuyor. Mersin sahil şeridi notlarımızdan bölgeye de bakmanızı öneririz.
Mersin sahil hattında yaygın kullanılan apart otel ve motel seçenekleri en iyi alternatifler gibi görünüyor. Hem denize sınıf, hem yolun deniz kenarında ama sahilden biraz içeride, hem de yolun kuzey tarafında (dağ tarafında) her bütçeye uygun çok seçenek rahatlıkla bulunabilir. Rezervasyonunuz olmasa dahi kafanıza uygun birkaç iyi opsiyon gider gitmez ayarlayabilirsiniz, rahat olun.
Yorumlar