Nişantaşı Gezilecek Yerler

Nişantaşı Gezilecek Yerler

Nişantaşı Gezilecek Yerler-Nişantaşı Mekanları

Nişantaşı Gezilecek Yerler yazımızda, Nişantaşı Mekanları, Nişantaşı Gidilecek Mekanlar, Nişantaşı Cafeler, Teşvikiye Camii, Nişantaşı Mekanlar, Nişantaşı’na Nasıl Gidilir, Nişantaşı Nerede konularını bulabilirsiniz.

Nişantaşı cafeleri, mekanları ve son moda mağazaları ile İstanbul’un en şık semtlerinden biri. Nişantaşı’nda Rumeli Caddesi’nden başlayıp Abdi İpekçi Caddesi’ne doğru devam ettiğinizde bir çok ünlü mağazayı, cafeyi ve restaurantı bir arada görebiliyorsunuz.

Padişah II. Abdülhamid, Yıldız Sarayı’na taşındıktan sonra, sarayda görevli olan bir çok memur ve çalışan bu bölgeye taşınmaya başlamış ve Nişantaşı bu şekilde kurulup gelişmiş. O zamandan günümüze kadar kalmış bir çok tarihi ve güzel yapıyı burada yaptığınız yürüyüşte görmeniz mümkün.

Nişantaşı ismi ise, Osmanlı İmparatorluğu’nun burada silah ve okla atış çalışmaları yapmasından geliyor. Sultanların vurdukları hedeflerin yerlerine Nişantaşları konulurmuş. Bu taşlardan bazılarını semtin çeşitli yerlerinde görebiliyoruz.

Nişantaşı Gezilecek Yerler

Nişantaşı Gezilecek Yerler – Nişantaşı Alışveriş Yapılacak Caddeler – Nişantaşı Mekanları

1. Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii

Nişantaşı Gezilecek Yerler arasında bulunan Teşvikiye Camii 1854 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış. Teşvikiye ismi, bu bölgede yerleşimi teşvik etmesi için verilmiş.

 

Nişantaşı’na adını veren Nişantaş’larından iki tanesi Teşvikiye Camii’nin avlusunda bulunuyor. Teşvikiye Camii’nin içinde bulunan kayıtlara göre buradaki Nişantaşlarından biri Sultan III. Selim’e ait. III. Selim 1000 arşın (680 m) uzaklıktan su testisini vurmuş. Diğer Nişantaşı ise Sultan Abdülmecid’e ait. Sultan Abdülmecid tabanca atışı ile su testisini vurmuş.

Teşvikiye Caddesi’ndeki Polis Karakolu’nun önünde bir diğer Nişantaşı’nı görüyoruz. Bina, 19. yy’da Sultan Abdülmecid döneminde yapılmış.

Teşvikiye Camii Teşvikiye Camii

2. Abdi İpekçi Caddesi

Abdi İpekçi Caddesi

Nişantaşı Gezilecek Yerler arasında ilk sıralarda olan Abdi İpekçi Caddesi’nde, Dünya’ca ünlü bir çok mağazayı ve cafeyi bir arada görebilirsiniz. Burası, özellikle yılbaşına yakın zamanlarda sokak süslemeleri ile İstanbul’un en sevilen yerlerinden biri oluyor. Bu cadde üzerinde yer alan CookShop, Midpoint ve Kırıntı en sevilen Nişantaşı Mekanları arasında bulunuyor.

Yine bu cadde üzerinde Cengiz Abazoğlu, Louis Vitton, Godiva, Vakko, Prada, Alexander Mc Queen ve Beymen gibi Dünya’ca ünlü bir çok mağaza yer alıyor.

Abdi İpekçi Caddesi

3. Atiye Sokak

Atiye Sokak

Trafiğe kapalı olan bu sokakta birbirinden ünlü bir çok cafeyi ve restaurantı bir arada bulabilirsiniz. The House Cafe ve Hardal en canlı ve popüler Nişantaşı Mekanları arasında yer alıyor. Özellikle yaz ve bahar aylarında Nişantaşı’na gelirseniz bu sokağa mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

4. City’s Nişantaşı

City’s Nişantaşı

City’s Nişantaşı, her istediğinizi bir arada bulabileceğiniz küçük bir alışveriş merkezi. İçersinde bir çok seçkin mağazayı bulunduruyor ve üst katlarda yemek yiyebileceğiniz bir çok mekan ve sinema salonları var.

City’s Mahalle

City’s Nişantaşı’nın üst katındaki, City’s Mahalle’de yemek için bir çok seçenek bulunuyor. İzzet Çapa burada oldukça sevimli ve modern bir ortam yaratmış. Zevkinize göre yiyecek ve içecek seçeneğini bir arada bulabilirsiniz.

City’s Mahalle

Virginia Angus

Nişantaşı’ndaki en lezzetli etleri yiyebileceğiniz mekanda Virginia Burger’i ve Lokum Burger’i tavsiye ederiz. Çalışanları oldukça kibar ve hizmet iyi.

Virginia Angus

Hümaliva Çikolata ve Kahve

Nişantaşı’nda sıcak bir ortamda çikolata ve kahve keyfi yapmak isterseniz buraya mutlaka uğrayın. Soprano ve Sıcak Çikolatası muhteşem, tatlı krizlerine birebir.

Hümaliva Çikolata ve Kahve

4. İTÜ Maçka Fakültesi

İstanbul’un en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka’da hizmet veriyor. Bina, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Ortaköy Camii ve Beylerbeyi Sarayı gibi bir çok güzel esere imza atan Balyan Ailesi tarafından 1862 yılında Jandarma Komutanlığı olarak yapılmış.

İTÜ Maçka Fakültesi, 1956 yılından günümüze kadar İTÜ Fakülte Binaları olarak kullanılıyor

 İTÜ Maçka Fakültesi

5. Maçka Parkı

Nişantaşı’nda şehrin kalabalığından uzak keyifli ve güzel vakit geçirmek, köpeğinizi gezdirmek veya yürüyüş yapmak isterseniz Maçka Parkı tam size göre. Parkın içindeki cafelerde kahvenizi veya çayınızı da içebilirsiniz.

Maçka Parkı Maçka Parkı Maçka Parkı

5. Maçka Teleferik İstasyonu

Maçka Parkı’na geldiğinizde, İTÜ Maçka Binası’ndan başlayıp, Taksim yönüne doğru çalışan teleferiğe binerek boğaz manzarasını seyredebilirsiniz. Teleferik ile indiğiniz yer, Hilton Oteli’ne çok yakın.

Maçka Teleferik İstasyonu

Nişantaşı Nerede?

Nişantaşı’nı Haritada Görün

Nişantaşı’na Nasıl Gidilir?

Nişantaşı’na İstanbul Metrosu’nun Osmanbey durağında inerek kolayca ulaşabilirsiniz. Metro’dan indiğinizde Rumeli Caddesi yönünden çıkın ve Rumeli Caddesi’nden, Teşvikiye ve Abdi İpekçi Caddeleri’ne doğru yürüyün.

Beşiktaş’tan, Harbiye’ye giden sarı dolmuşlarla Nişantaşı’na gidebilirsiniz.

30M Otobüs hattı da Nişantaşı’ndan geçiyor.