Kanlıca Gezilecek Yerler yazımızda, Kanlıca’da Ne Yapılır, Kanlıca Yapılacak Şeyler, Kanlıca Yoğurdu, Mihrabat Korusu, Kanlıca’da Kahvaltı Mekanları, Kanlıca Yoğurdu Nerede Yenir, Kanlıca Nasıl Gidilir, Kanlıca Mekanları ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Başlıklar
Kanlıca Yoğurdu – Kanlıca Yoğurdu Nerede Yenir?
Kanlıca denildiğinde genellikle ilk akla gelen Kanlıca Yoğurdu oluyor. Eski zamanlarda bu bölgede bulunan bir otu yiyen ineklerin verdiği süt pembeye çalan bir renk alırmış. Kanlıca Yoğurdu’nun ünü de burada geliyor. Buraya geldiğinizde Kanlıca İskelesi çevresinde Kanlıca Yoğurdu satan bir çok yer görebilirsiniz. Günümüzde, Kanlıca Yoğurdu daha çok pudra şekeri ile birlikte yeniliyor. Eski dönemlerde pekmez ile birlikte yenilirmiş.
Kanlıca Gezilecek Yerler – Kanlıca’da Ne Yapılır? – Kanlıca gezi rehberi – Kanlıca’da nereler gezilir?
Boğaziçi kıyısındaki küçük semtlerden biri olan Kanlıca’nın yalıları da çok ünlü. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir çok paşa burada yalı yaptırmış. Yalılar genellikle 2 bölüm halinde yapılırmış. Harem ve Selamlık, Selamlık bölümünde daha çok misafirler ağırlanırmış. Eve misafir olarak gelen erkekler, evin içinde yaşayan kadınları görmeden bu bölüme girerlermiş. Harem bölümünde ise evin sahibi erkek ve kadınlar yaşarmış.
Kanlıca’da Boğaz’in içeri doğru girerek bir körfez oluşturduğu bölgede yan yana bir çok yalı sıralanıyor.
1. Mihrabad Korusu – Kanlıca Yapılacak Şeyler
Kanlıca Gezilecek Yerler arasında ilk sıralarda bulunan Mihrabad Korusu, yemyeşil ağaçları ve temiz havası ile Boğaz’ın en güzel yerlerinden biri. Buradan körfezin muhteşem manzarasını seyrederek, fotoğraf da çekebilirsiniz.
Mihrabat Korusu’na ismini veren Mihrabat Kasrı yeniçeri isyanları sırasında yanmış. Korunun manzarası bir çok şaire ve yazara ilham kaynağı olmuş. Mihrabat Korusu günümüzde kır düğünü yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Her mevsim ayrı güzel olan koruda, yürüyüşünüzü yaptıktan sonra, dinlenip kahvaltınızı yapabileceğiniz bir kafe de mevcut.
2. Kanlıca Camii – İskender Paşa Camii
Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan İskender Paşa Camii 1550 yılında yapılmış, oldukça tarihi bir cami. İskender Paşa, Kanuni Sultan Süleyman döneminde vezir olarak görev yapmış.
3. Kanlıca El Sanatları Çarşısı
Her türlü hediyelik eşya ve takılar bulabileceğiniz çarşı, Kanlıca İskelesi’nin hemen yanında kuruluyor.
4. Kanlıca Sahil
Kanlıca Sahili, Kanlıca Gezilecek Yerler arasında en çok sevilen ve tercih edilen yerlerden biri. Burada, yaşlı çınar ağaçlarının altında oturarak kahvaltınızı yapabilirsiniz. Ayrıca, İstanbul Boğazı’nın manzarası eşliğinde, Güneş’in batışını seyrederek çayınızı yudumlamak da yapılabilecek en güzel şeylerden biri.
5. Kanlıca Tarihi Sokakları
Kanlıca’nın ara sokaklarında kısa bir gezinti yaparsanız, bir çok tarihi yapıya rastlarsınız. Yüzlerce yıllık Osmanlı Mimarisi tarzında yapılmış evleri görmeniz mümkün.
Kanlıca’da Kahvaltı Mekanları – Kanlıca Mekanları
Kanlıca İkinci Bahar Restaurant
Odun ateşinde pişirilen muhteşem lezzetlerin servis edildiği Kanlıca İkinci Bahar Restaurant semtin en iyi yerlerinden biri. Burada, et yemeklerini ve sütlacı denemenizi tavsiye ederiz. Çalışanları çok kibar ve güleryüzlü.
Kanlıca Nerede? – Kanlıca’ya Nasıl Gidilir?
İETT Kanlıca Durağından Geçen Otobüsler
11H – ORTAÇEŞME – ÜMRANİYE
121A – BEYKOZ – MECİDİYEKÖY
15- BEYKOZ – ÜSKÜDAR
15A- ANADOLUKAVAĞI – KAVACIK
15F – BEYKOZ – KADIKÖY
15P – SOĞUKSU MAHALLESİ – ÜSKÜDAR
15T – TOKATKÖY – ÜSKÜDAR
Kanlıca Gezilecek Yerler, Kanlıca’da Ne Yapılır, Kanlıca Yapılacak Şeyler, Kanlıca Yoğurdu, Mihrabat Korusu, Kanlıca’da Kahvaltı Mekanları, Kanlıca Yoğurdu
Yorumlar