İnterrailde Sağlık

İnterrailde Sağlık

İnterrailde Sağlık

İnterrailde Sağlık

INTERRAIL’DE ALINACAK SAĞLIK ÖNLEMLERİ

Genel bir seyahat için yurt dışına giderken alınacak sağlık önlemleri ile, interrail için sağlık gereklilikleri farklıdır. “İnterrail boyunca evden uzak, yaban ellerde, yarı gün aç susuz, sokakta yatarak, 10 kişilik odada uyuyarak, gece elalemin kızıyla erkeğiyle takılarak, bilmediğin şeyleri yiyerek 30 gün mü geçer?” Anneanne seviyesindeki bu lafları büyüklerimizden sık duyacağız, çoğunu biz duyduk, doğruluk payı var ancak temel önlemleri aldık mı, varsın gerisi de şansa kalsın.

Seyahat Sağlık Sigortası

Vize işlemleri sırasında aldığınız seyahat sağlık sigortanız işe yarar bir şey. Kimi arkadaşlarımız vize sonuçlandıktan sonra gidip poliçeyi iptal ediyor, üç kuruş kazandıran bu mantıklı tavra bir şey diyemeyiz ama iptal etmezseniz poliçe numaranızı ve  acil bir durumda aranacak telefon numarasını çantanızın, cüzdanınızın birkaç yerine koyun, dursun.

İklim ve Hava Değişiklikleri

İnterrail rotanıza bağlı olarak rakım ve coğrafi özellikleri değişiklik gösterecek yerlere gitmeniz ve bu değişiklikleri hızlıca yaşamanız olası. Lahana gibi giyinilen kıyafetler kolay giyip çıkarmak için işe yarıyor. O modası geçen kapüşonlu sweat shirtler iyidir. Gece uykularında, yollarda yatağa giriş anınızla yatış süresi ve kalkış anında ısı farklılıkları olacaktır, bir anlık dikkatsizlik basit gribal hastalıklar olarak dönecektir, önleminizi alın, canınız sıkılmasın.

Seyahatte Alınacak İlaçlar

Backpack içinde olması gerekenler listesinde tüm dünya seyahatleri için çok detaylı bir ilaç listesi var, oraya da bakabilirsiniz ancak Avrupa standartlarında gidilen bir seyahat için o kadar abartılı bir listeye gerek yok, temel konuları sıralayalım;

  • Devamlı hastalığınız için gerekenleri unutmayın. (Şeker, astım v.s.)
  • Pişik Kremi: En önemli, en temel gereksinim. Ölmekten beter oluyor insan o sıcakta o kadar yürüyünce.
  • Ağrı kesici, ateş düşürücü: Etkili, hızlı ve güçlü bir şey alın.
  • Kas gevşetici: Hap ve pomat olarak alın. Avrupa kazan, siz kepçe.
  • Mide hapı: Genel basit bir ilaç Ne yiyeceğiniz, içeceğiniz bazen belli olmuyor. Ekşimeye falan işe yarayan bir şey güzel olur.
  • Geniş spektrumlu bir antibiyotik: Ne olur ne olmaz. Üşütürsünüz, bir yeriniz iltihaplanır. Nerelerde nasıl kullanacağınızı bildikten sonra hızlı bir tedavi için şart.
  • Yara bandı: Bulması kolay bir şey ancak o anda zor olabilir. Çakıyla uğraşacaksınız sürekli, sağa sola sürtünmesi var, olmadı ayak şişer, ayakkabı vurur. Bulunsun.
  • Vitamin: Memleket hiçbir işe yaramayan vitaminlerle dolu. İyi bir tanesi yorgun olunup tembellik lüksü olmadığı anlarda işe yarayabilir.
  • İshal İlacı: Ne yiyeceğinizin belirsiz olduğu hatırlanırsa, lazım olabiliyormuş. Gün boyu orada burada koşuşturmak fena olabilir. Etkili bir şey alın.
  • Güneş ve yanık kremi: Bu tamamen spesifik bir şey. Çok güneş altında kalacaksınız.
  • Prezervatif: Kullanım durumunuz bilinmez lazım olur diyorsanız Türkiye’den edinin. Orada her noktada, en azından makinesini bulmak mümkün ancak biraz pahalı ve gerektiği anın ne zaman olacağı belli olmayabilir. Eczaneler kapalıysa da kapısında makineleri var. Eğlence mekanlarında, kamplarda, yollardaki kola, bisküvi makinelerinde de bulunuyor.
  • Hijyenik Ped: Siz bizden iyi bilirsiniz, check list yaparsanız unutmayın diye yazalım dedik.
  • Dudak koruyucu: Özellikle kuzeydeki soğuk bölgelerde işe yararmış. Kendi ihtiyacınıza göre düşünün. Biz hiç kullanmadık.

Günlük Hijyen

Genel hijyen şartlarına normalden bir tık daha fazla dikkat etmekte fayda var. Uzun süreli bir direnç gerekiyor, basit mikroplardan ve rahatsızlıklardan uzak durmak lazım. Çantada sıvı sabun, cepte kaliteli ıslak mendil, susuz sabunsuz hijyenik temizleyici gibi ürünlere yakın olun. Sık banyo yapmaya ve kişisel temizliğinize özen gösterin.