Emirgan Korusu Kahvaltı -Nerede-Nasıl Gidilir ?

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Emirgan, özellikle İstanbul Lale Festivali‘nin yapıldığı Nisan ayında en güzel zamanını yaşıyor. İçinde bulunan yüzlerce çeşit ağaç ve bitki ile İstanbul Boğazı’nın en sevilen yerlerinden biri olan Emirgan Korusu’nda isterseniz yiyeceğiniz kendiniz getirebilirsiniz veya tarihi köşklerin güzel atmosferinde yemek yiyebilirsiniz.

Emirgan Korusu Kahvaltı Emirgan Korusu Kahvaltı Emirgan Korusu Kahvaltı

Emirgan Korusu Kahvaltı -Nerede-Nasıl Gidilir ?

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Emirgan Korusu ve Emirgan semti adını 17.yüzyılda yaşamış olan Emir Mirgünoğlu’ndan alıyor. IV. Murat, Revan Kalesi’ne sefer düzenledikten sonra kaleyi yaklaşık 8 gün içinde ele geçirmiş. Revan Kalesi komutanı Emir Mirgünoğlu, kalenin fethi sırasında başta Osmanlı Ordusu’na direnmek istemiş, yenileceğini anladıktan sonra ise kaleyi IV. Murat’a teslim etmiş. Sultan IV. Murat neredeyse hiç kayıpsız olarak kazandığı zaferden sonra kale komutanı Emir Mirgünoğlu’nu affetmiş ve koruyu içinde bir sarayla birlikte hediye etmiş. Saray günümüze kadar gelememiş.

42.000 Hektar büyüklüğündeki Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı’nın en güzel ve yeşil yerlerinden biri. Özellikle bahar ve yaz aylarında İstanbul’un en sevilen yerlerinden biri oluyor. 19. yüzyılda Hidiv İsmail Paşa ve ailesi tarafından kullanılan koru 1943 yılında İstanbul Belediyesi tarafından halka açılmış.

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Emirgan Korusu içindeki parklar, her yıl ve özellikle İstanbul Lale Festivali dönemlerinde çok özenli bir şekilde düzenlenir. Yüzlerce çeşit lale ve çiçekle süslenen koruda meşe, fıstık çamı, çınar, erguvan ve kızıl çam gibi onlarca çeşit ağaç da bulunur.

2006 yılından bu yana düzenlenen, İstanbul Lale Festivali’nin en önemli merkezlerinden biri olan koruda Lale ve Çiçek Satış Noktası ve Lale Müzesi de var.
Emirgan Korusu’nda adlarını renklerinden alan Sarı, Pembe ve Beyaz Köşk’ler bulunuyor. Bu köşkler günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen restaurantlar olarak hizmet veriyor.
Hıdiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan Sarı Köşk, kuş evi görünümünde ve sarı-beyaz renklerde boyanmış. Sarkis Balyan tarafından yapılan Sarı Köşk’te tavan ve duvar süslemeleri etkileyici güzelliği ile dikkat çekiyor. Sarı Köşk’ün hemen altında ortama ferahlık veren iki adet gölet bulunuyor.

Pembe Köşk, İsmail Paşa tarafından yaptırılmış. İki katlı olan köşk klasik Osmanlı evi tarzında yaptırılmış. 1878 Mısır Hidiv’i Abbas Hilmi Paşa döneminde devrin paşalarını konuk etmek için kullanılmış.
Buraya geldiğinizde bu köşklerde yemek yiyebileceğiniz gibi Emirgan Korusu’ndaki piknik masalarında da evden getirdiğiniz yiyecekleri yiyebilirsiniz.

Emirgan Korusu Emirgan Korusu Emirgan Korusu Emirgan Korusu

Emirgan Korusu Kahvaltı

1. Emirgan Korusu Sarı Köşk Kahvaltı

Açık Büfe Kahvaltı 
Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 – 13:00 arası
Serpme Kahvaltı
Beyaz Peynir, örgü peynir, eski kaşar, tulum peyniri, domates, salatalık söğüş, iki çeşit ege zeytini, salam, dana rozbif, tahin, pekmez, reçel, taze kaymak, petek bal, haşlanmış yumurta, kek ve simit.
Hafta içi : 09:00 – 13:00 arası

Emirgan Korusu Kahvalt Emirgan Korusu Kahvalt

2. Emirgan Korusu Pembe Köşk Kahvaltı

Serpme Kahvaltı 
taze kaymak, domates, salatalık, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, tulum peyniri, fıstıklı salam, siyah ve yeşil zeytin, reçel, tahin ve pekmez, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta, havuçlu kek, danısh, sigara böreği, çay.
Hafta içi : 09:00 – 13:00 arası

Emirgan Korusu Pembe Köşk

3. Emirgan Hamid-i Evvel Camii

İstanbul Boğazı kıyısında en güzel ve ferah camilerden biri olan Emirgan Camii, Sultan I. Abdülhamid zamanında 1871 yılında yaptırılmış.
Sultan I. Abdülhamid, küçük yaşta ölen oğlu Mehmed ve annesi Hümaşah Hatun adına cami ile birlikte güzel bir çeşme de yaptırmış.

Emirgan Hamid-i Evvel Camii

4. Emirgan Sahil

Emirgan Çınaraltı Kahvesi ve çevresi günün her saati kalabalık ve canlıdır. Burada yan yana sıralanmış bir çok restaurant ve cafe görebilirsiniz. Özellikle hafta sonları kahvaltı menüleriyle öne çıkan mekanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Emirgan Sahil

5. Emirgan Sabancı Müzesi

Sabancı Ailesi’nin Atlı Köşk olarak bilinen köşkü, Sabancı Müzesi olarak kullanılıyor. Çok ünlü sanatçıların resimleri, heykelleri ve çalışmaları müzede sergileniyor. Yaz ve bahar aylarında bahçesinde klasik müzik ve caz konserleri de veriliyor. Müzenin ismi bahçesindeki at heykellerinden geliyor.

Emirgan Sabancı Müzesi

6. Emirgan Gezilecek Yerler

Emirgan Korusu dışında Emirgan sokaklarında da gezebilirsiniz. İstanbul’un en tarihi semtlerinden biri olan Emirgan’da eski Osmanlı tarzı çok güzel ahşap köşkleri görebilirsiniz.

Emirgan Gezilecek Yerler
Emirgan Gezilecek Yerler
Emirgan Gezilecek Yerler
Emirgan Gezilecek Yerler

Emirgan Korusu Nerede?

Emirgan Korusu’nu Haritada Görün

Emirgan Korusu Nasıl Gidilir?

Emirgan Korusu’ndan geçen belediye otobüsleri listesi
22- İstinye Dereiçi-Kabataş
22RE- Fatih Sultan Mehmet-Beşiktaş
25E-Sarıyer-Kabataş
40-Rumeli Feneri / Garipçe-Taksim
40T-İstinye Dereiçi-Taksim
42T-Bahçeköy-Taksim
59RH-Rumeli Hisarüstü-İstinye / Hacıosman Metro