Dalaman Gezi Rehberi

günlüklü koyu

Dalaman Gezi Rehberi

dalaman gezisi

MUĞLA’NIN EN BAKİR KOYLARI

Dalaman havalimanı bulunması nedeniyle Muğla’nın çok yolcu çeken turistik ilçelerinden. Ancak ne yazık ki birçok tatilci Dalaman’ın eşsiz koyları yerine Fethiye, Marmaris v.s. civar ilçelere ulaşım için burayı kullanıyor ve yazık ediyor. Oysa ki Dalaman’ı merkez alarak istenildiği takdirde civarı da ekleyerek keyifli bir tatil rotası çizmek mümkün.

Mavinin birçok tonunu barındıran denizi ve denizin hemen bittiği yerde başlayan sıra sıra yeşilliklerle kaplı ormanlarıyla Dalaman doğanın Türkiye sahillerine sunduğu eşsiz bir güzellik. Türkiye’nin en uzun kumsalı Patara Antik Kenti başta olmak üzere Dalaman’da ve civardaki birçok tarihi ve doğal güzellik de burayı merkez yapan gezginleri bekliyor. Kaş, Akyaka, Bozburun, Adaköy, Marmaris, Göcek, Fethiye, Ölüdeniz, Kalkan bölgeyi merkez aldığımızda akla gelecek ilk güzellikler.

Dalaman 2

DALAMAN’A NASIL GİDİLİR?

Dalaman’ın en önemli özelliği havalimanı bulunması. Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok havayolu şirketimiz İstanbul’dan ve Ankara’dan direkt, birçok şehirden de aktarmalı olarak Dalaman’a uçuyor. İstanbul – Dalaman uçakla 1 saat 5 dakika kadar sürüyor. Ankara Dalaman da uçakla 1 saat kadar. Dalaman Havalimanı’ndan Havaş araçları ile Fethiye ve Marmaris’e sürekli servis var. Ayrıca biraz pahalı olsa da taksi tutmak veya civarda keyifli ve özel geziler yapmak için Dalaman’da araç kiralamak da mümkün. Ayrıca bazı otellerin shuttle servisi de var.

Kara yoluyla Dalaman mesafeleri de az çok şöyle;

  • İstanbul Dalaman arası kara yoluyla 825 km. kadar. Molasıyla 13 saati biraz geçiyor yol.
  • Ankara Dalaman arası araçla 640 km. Tahmini 10 saat kadar.
  • İzmir – Dalaman arası kara yoluyla  sadece 300 km. ve 4 saat kadar sürer.
  • Adana – Dalaman arası kara yoluyla, 885 km. 13 buçuk saat kadar sürer.

  

DALAMAN NOT DEFTERİ

Keyfini çıkarın: Civar ilçelere nazaran nispeten sakin bir yer. Diğerlerinde koşup, zıplayıp, dağıtıp, burada huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Civarlara gidin:  Birçok doğal güzellik, deniz harikaları, enfes plajlar ve gece hayatı eğlenceleri Muğla’nın ve vaktiniz varsa Antalya ile İzmir’in sınırları içinde bizi çağırıyor. Dinlenmek, eğlenmek, yayılmak v.s. bir deniz-kum-güneş üçgeni seyahatten ne beklerseniz hepsi var.

Rakı Balık yapın: Rakı balık nerede olursa olsun güzel bir ikili olsa da özellikle Ege’nin Akdeniz’le kavuştuğu bu güzel koylarda zengin, leziz ve taze. Bütçenize uygun çok alternatif bulunabilir.

Portakalın Tadını çıkarın: Dalaman 4 mevsim portakal bulunabilen bir yer. Şöyle dalından koparmak için mevsimini bekliyor olsanız da yazın da soğuk depolarda bekletilmiş turunçgiller büyük şehirdekilerden daha lezzetli.

Ekstrem sporlar bekliyor: Dalaman’da rafting, para sailing, su sporları, dalış, kano v.s. gibi birçok seçenek bizi bekliyor. Özellikle raftingi şiddetle öneririz.

  

DALAMAN’DA GEZİLECEK YERLER

Dalaman’da görülmesi gereken yerler ilçe merkezi ve civar ilçeler gibi sıralanabilir aslında. Keşfetsene’nin Türkiye Gezi Notları yeni yayına girdiği için diğer bölgeleri zamanla göreceksiniz, biz Dalaman içindeki koylar, Dalaman Plajları ve Dalaman’ı tarihi güzelliklerinden birkaçı ile rehberimizi tamamlayalım. Dalaman Tatilinin keyifli geçmesi dileğiyle.

Dalaman Çayı

Türkiye’nin en iyi rafting parkurları yazımızda belirttiğimiz önemli rafting merkezlerinden Dalaman Çayı, deniz kum güneş tatilini renklendirmek isteyenler için bire bir. Bölgede birçok profesyonel şirket sizi bekliyor ve acemiden profesyonele sınırsız seçeek var. Dalaman Çayı boyunca da serin serin birçok otel bulunuyor.

Dalaman Gezi Rehberi

Gökgemile Koyu

Henüz yerleşim ve aşırı tesisleşme ile parçalanmamış Dalaman Türkiye’nin şanslı bakir koylarına ev sahibi yapan son bölgelerimizden. Bunlardan en iyi korunmuşlardan biri de tarihi kalıntıları ziyaret edip, yemek yeyip, deniz keyfi yaşayabileceğiniz sakin bir koy Gökgemile Koyu. Gökgemile’ye isterseniz Fethiye’den tekne ile ya da Hamam Koyu’ndan yaya olarak gelebilirsiniz.

Dalaman Gezi Rehberi

Sarıgerme Plajı

Türkiye’nin en meşhur plajlarından Sarıgerme Plajı’na Dalaman’a gidip de uğramayanları herhalde dövüyorlar. Yaklaşık yedi km uzunluğunda Türkiye’nin en uzun plajlarınadan biri olan Sarıgerme’nin kumsalı da oldukça geniş. Hoş bir manzara ve deniz etrafındaki çam ormanları ile çok güzel bir dinlenme ortamı olan plajda restoranlar da var.

Sarı Germe Plaj

Tlos Antik Kenti ve Yaka Köyü

Deniz keyfi yeter, biraz da keşif yapalım diyenlere, bölgenin önemli antik kentlerinden biri olan Tlos’u öneriyoruz. Bunun için antik kent kadar meşhur olan Yaka Köyü’ne de gitmeniz gerekir. Bu köy, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi kalıntılarıyla da meşhur olmuş. Roma döneminden kalma antik kenti ülkemizin zenginliklerinden biri olmakla birlikte, bölgedeki Memiş Ağa Konağı da görülesi bir turistik nokta.

Dalaman Gezi Rehberi

Günlüklü Koyu

Fethiye’nin en meşhur koylarından Günlüklü Koyu da her turistin uğrak noktasıdır. Çok sayıda plaj ve çok sayıda tesis sebebiyle bölgenin en canlı koylarından biri olduğu da söylenebilir. Yine yemyeşil bir doğa ortasında kurulu bu koyda da diğerlerine nazaran biraz daha eğlence ve gürültü ortamı var. Dalaman’a bağlı değil ancak yakın, çekici bir seçenek.

günlüklü koyu

Sarsıla Koyu

Özellikle huzurlu bir kaçamak için romantik bir koy olan Sarsıla, çam ağaçlarıyla çevrili bir koyda konaklamak üzerine odadan çıkıp masmavi sularda deniz keyfi yapmak için birebir. Yine nispeten bakir kalabilmiş Sarsıla Koyu’nda butik tesisler inşa edilmiş ve doğa ile iç içe bir deniz kum güneş keyfi vaad ediyor.

Dalaman Tren İstasyonu

Komiktir tren yolu olmayan bir ilçede tren istasyonu var. Ziyaret etmeye değer mi tartışılır, ama yolunuz düşerse bu da Keşfetsene’nin bilgi katkısı olsun

Dalaman Gezi Rehberi