Başlıklar
Çeşme Gezi Rehberi
İZMİR’İN TREND TATİL BELDESİ ÇEŞME
Çeşme her sene trendleri değişen, mekanların açıldığı kapandığı takip etmesi gerçekten zor bir tatil yeri. İster İstanbul’dan hafta sonu Çeşme kaçamağı yapın, ister civarlardan gidip Çeşme’de tatil yapın öncelikle söylemek gerekir ki standart aktivitelerin hepsini yapmak isterseniz Çeşme oldukça pahalı! Sabahtan Çeşme’de bir beach club’a giriş parası, orada yemesi içmesi, frozen’ı, ardından yemeği, Çeşme gece eğlencesi derken toplamda abartılı rakamlara ulaşabilirsiniz o yüzden bazı noktalarda hafif frenlemeler yapmakta fayda var. Çeşme Beach club’daki frozen’dan mı kesersiniz, Çeşme’de akşam yemeğini kumruyla geçiştireyim mi dersiniz, ya da birkaç gece, Çeşme mekanlarına gitmeden tekelden içkiler mi alırsınız orası size kalmış ancak dikkat etmenizi öneririz ki bir hafta sonu bütçesi ile bir Avrupa tatili yapılır.
ÇEŞME’YE NASIL GİDİLİR?
Önce İzmir’e gitmelisiniz. İzmir’e nasıl gidilir bilgilerimiz yardım ettiyse, İzmir Adnan Menderes havalimanından Çeşme’ye gitmek için Havaş’ları kullanabilirsiniz. Gün boyu yarım saatte bir akşam saatlerinde saat başı İzmir – Çeşme arası Havaş servisi bulunmakta. İzmir’den Çeşme’ye son Havaş gece 11’de. Havaş araçları Çeşme Otogarı’na varıyor. Alaçatı’ya gitmek için minibüsleri kullanabilirsiniz. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Havaş’la Çeşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor. Fiyatı 20 TL.
İzmir merkezden Çeşme’ye gitmek için İzmir otogarından kalkan Çeşme otobüslerine binebilirsiniz. Yaklaşık 1 buçuk saat sürer. Başka bir seçenek Üçkuyular’dan kalkan otobüse binmektir. Üçkuyular’dan Çeşmeye otobüs yarım saat sürmektedir. İstanbul’dan Çeşme’ye ve Alaçatı’ya direkt otobüs seferleri de bulunmaktadır. İstanbul’dan Çeşme’ye arabayla yol yaklaşık 9 saat sürmektedir.
ÇEŞME NOT DEFTERİ
Çeşme Pahalı mı? Evet!: Yapılacak her şeyi yapayım derseniz bir anda günde 300-400 TL harcarken bulabilirsiniz kendinizi, o yüzden biraz dikkatli olmakta fayda var. Mekanlardaki ortalama içki fiyatları verirsek; kokteyller 35 tl, 33’lük bira 13 tl.
İndirim kovalayın: 2013 ve 2014 yıllarında, Vodafone Red birçok beach club’a %50 indirim kampanyaı yaptı. Bunun gibi indirimler pahalı tatilde iyi tasarruflar sağlayabilir.
Alaçatı çok kalabalık: Alaçatı meydanda yürümek dahi zor, ama yapacak da pek bir şey yok. Alaçatı’nın taş evleri arasında gezinmek yine de keyifli.
Araba şart: Çeşme’de beach club’tan, Alaçatı’ya oradan gece mekanlarına geçerken arabasız hayat oldukça zor. Araba kiralamak işinizi çok kolaylaştıracaktır. Özellikle gece Aya Yorgi’deki mekanlardan dönerken alkol kontrolüne dikkat.
Çeşme’de Konaklama: Çeşme’de ucuz konaklama seçenekleri kısıtlı. Alaçatı’da uygun pansiyonlar bulunmakta. Ilıca bölgesinde de ucuz konaklanabilecek oteller mevcut.
Nar’da armut için: Alaçatı’daki Nar’da armut kokteylini içmek lazım. Fiyatının 35 tl olduğunu söyleyelim de.
ÇEŞME BEACH CLUB’LARI
Plaza ortamlarında konuşacağınız önemli konulardan biri bu, hangi beach club’ta takıldın? Biz bu bu sene Aya Yorgi dışındaki beach club’lara gittik, ama orada tatillerine devam eden arkadaşların tüyolarını da ekleyerek fikir vermeye çalışalım. Fun Beach: Altınkum sahilindeki Fun Beach geniş alanı, spor aktiviteleri, akşam üstü happy hour’u, kum plajı ve yavaş yavaş derinleşen soğuk deniziyle şu gördüklerimiz arasında en iyisi. Büyük olması sayesinde yer bulmakta hiç sıkıntı yaşamadık. Yeme, içme, servis oldukça iyiydi. Çok tiki olmayan düzgün ve rahat bir kitlesi vardı ve iyi müzik çalıyordu. Denizi Çeşme’nin en iyisi demek az yer plajını gezen için iddialı gelebilir ama gerçekten çok güzeldi. Akşamüstü dans gösterileri yapan Ukraynalı kızlar ve DJ’lerle parti modu da oldukça eğlenceliydi. Giriş 35 TL ve bir içecek dahil. (Bira veya alkolsüz içecekler) Vodafone Red’in 2014 kampanyasıyla ikinci kişi bedava, Vodafone Red’iniz varsa ya da arkadaşınız varsa oldukça avantajlı hale geliyor.
Before Sunset Beach Club: Yine Altınkum’daki bu mekan yeni açılmış, cumartesi gittiğimizde rezervasyonlar dolduğu için giremedik, pazar günü yine doluyu zar zor girdik ve şezlonglarda yer bulamadık. Bu inada değdi mi derseniz pek de değmedi. Tek esprisi biraz daha butik ve küçük olması. Deniz pek güzel değil. Sahil taşlık olduğu için denize girmek için kapı olacak şekilde iki tane direk dikilmiş oradan görece rahat şekilde girilebiliyor. Giriş yosunlu biraz uzaklaşınca yine ayak deyecek yerde düzgün bir denize ulaşılabiliyor. Fiyatlar klasik Çeşme fiyatları ama pek memnun kaldığımız söylenemez. Limonata, frozen zayıf, yemekler orta şekerdi. İyi yanı kaliteli House müzik çalıyor, belki Cumartesi partileri keyifli olabilir. Kitle Çeşme’ye göre biraz daha marjinaldi, insanların belki yarısı dövmeliydi. Giriş 30 TL. Yine 2014 sezonu için Vodafone Red indirimi var ama indirimi yanlış kullandırarak bir kişiye %50 indirim şeklinde yazdılar, anlık bir hata olabilir tabi.
Kafe Pi Beach Club: Aya Yorgi’de 2013 yılında açılan mekan sahilinin yeriyle ilk başta süpheyle yaklaşılsa da oldukça güzel bir mekan. Fiyatlar Çeşme standartlarına göre uygun. Kitle genç ve akşamüstü happy hour partileri oldukça hareketliydi.
Sole Mare Beach Club: Kafada biraz tiki bir imaj bıraktığı için önyargıdan dolayı gitmedik, fırsat olursa bir görmek de lazım. Yakın çevreden çok arkadaş burayı tercih ediyor. Magazinvari yazarsak yine Aya Yorgi’deki en lüks mekan olan Marrakech’ten daha çok talep görmeye başlamış sosyete dünyası tarafından. Magazin haberlerine devam edersek Marrakech’te futbolculara eskort falan geliyormuş böyle ortamlar. Biraz daha Türkçe müzik, nezih ortam isteyenler Aya Yorgi’de burayı tercih ediyor.
Quente & Aquente Beach Club: Ilıca’ya yakın yeni bir konsept geliştirmiş bu mekan. Biz gittikten bir gün sonra fotoğraflarını gönderen arkadaşları oldukça kıskandık. Quente olarak bilinen beach club, “Aquente warm pool” adıyla yeni bir yer eklemiş. Burada deniz manzarasına karşı sıcak su havuzu bulunmakta. Özellikle haftaiçi hem lüks hem de görece makul tatlar yakalamak için leziz gözüküyor.
Paparazzi Beach Club: Taksim’de kaliteli elektronik müzik çalan Paparazzi Çeşme’de yeni mekan açmış, biz gidemedik denemek isteyenler için 2014 model bir öneri olabilir. Taksim’deki mekan müzik, yemek olarak oldukça kaliteli. Çeşme’de Alaçatı Port’tan biraz daha devam edince zorlu bir yoldan ulaşılan bir mekan açmışlar, dileyen deneyebilir.
ÇEŞME GECE HAYATI
2013’ten 2014’e yine çok şey değişmiş. Alaçatı Port oldukça gelişmiş, diğer bir çok mekan devam etmekte. Yine gezdiğimizi gördüğümüzü biraz anlatalım.
Nar: Alaçatı’da geceye hazırlık içkileri için güzel bir mekan. Salaş bir tasarım ve kafaya uygun genç bir kitle. Gitmişken armut kokteylini denemek lazım.
Paparazzi: Aya Yorgi koyunda sabah beach club olarak da hizmet veren mekan, her Çeşme diyenin ikinci kelimesiydi. Biz 2014 Ramazanı’nın ilk günü Cuma gecesi gittik. Belki bu yüzdendi belki daha sonra dolacaktı yorum yapmak güç fakat 1’de vardığımızda oldukça boştu. Müzikler genel olarak iyiydi yine bahsedildiği üzere. Eminim güvendiğimiz insanların överek anlattığı mekan başka zamanlarda iyidir. Biz fazla beklemeden 2 buçuk gibi başka yerlere geçtik.
Tren: 2014 Ramazanı’nın Cuma günü gece burada devam Türkçe, yabancı müzik, meşhur şarkılara vurduk kendimizi. Alaçatı Port’taki mekanlar benzer bir standart yakalamış burası da oldukça eğlenceliydi.
Öküz: Alaçatı Port’taki bir diğer mekan Öküz, Tren’le benzer müzik tarzında Türkçe ve yabancı müzik çalan, görece daha büyük bir mekan. Gittiğimiz gece dj’in kafası biraz karışıktı. Bon Jovi’den Gökhan Özen’e geniş bir yelpazede cıvıtarak eğlendik.
Tektekçi Alaçatı Port: Tektekçi Alaçatı Port’taki yeni mekanıyla Çeşme’deki 4. mekanını açtı, biz de açılış gününe denk geldik.. Çalışanlar çok neşeliydi. 90’lar Türkçe çalıyordu gecenin sonlarında. Tektekçi burada da tutturur gibi gözüküyor. Alaçatı Port’un güzel yanı yan yana mekandan mekana geçebilmek, bu sırada Tektekçi’ye de kesinlikle uğranır.
Tektekçi Alaçatı: Alaçatı’daki mekanlar müzik kuralları yüzünden erken saatlerde sesleri kısmak zorunda kalıyor. Tektekçi Alaçtı “silent disco” adı verilen uygulamayla girişte size kulaklıklar dağıtıyor ve gece eğlence çok daha geç saatlere kadar devam ediyor. Sessizlik altında kulaklarıyla aynı müziği dinleyerek dans etmek oldukça eğlenceli. Gece Alaçatı’dan çıkmak istemezseniz en iyi seçenek burası.
Otto: Yazdıklarımız arasınd şahsi fikirle açık ara bir numara. Alaçatı Port’tan biraz daha devam edince Alaçatı Beach Resort’un içindeki mekan pop müzik dışında bir alternatif arayanlar için mükemmel bir mekan. Çok kaliteli house müzik dozajını yavaş yavaş arttırıyor ve kulağı yırtmadan sohbet etmeye de fırsat veriyor. Mekanın minimalist ışık tasarımı bir sahil club’ı için çok etkileyici. Kısacası adamlar yapmış! Çeşme’nin marjinalleri hipsterları burada.
ÇEŞME’DE NE YENİR?
Hemen söyleyelim Çeşme’de yeme içme biraz pahalı. Biz içkiye ve beach club’a harcadığımız paralardan kısmak için yemeği genellikle ucuza getirmeye çalıştık. Alaçatı’da her sene bir çok mekan açılıyor, genel trend biraz daha ara sokaklardaki mekanlara kayıyor. Fiyatlar İstanbul’u da aşarak oldukça pahalı ama gerçekten güzel mekanlar var. Onları başka yerden araştırırsınız biz daha basit yemeklerden bahsedelim.
Kumrucu Erol: Kumrucu Şevki hegemonyasına karşı derin araştırmalarımız sonucunda kumrumuzu yedik. Karper peynir de koydukları kumru güzel ve doyurucuydu. Karper peynirli için “çılgın” sipariş etmeniz gerek. Alaçatı ve Ilıca’da şubeleri var. Tabi yine Şevki’de de yenir, büyük farklar olduğunu söylemek zor, maksadımız aslında “Kumrucu Erol daha iyi abi” demekti.
Dost Pide: Ilıca’daki Dost Pide önemli bir Çeşme klasiği. İnce hamurlu kaliteli bir pide yapıyorlar. Bölgenin eski ve en meşhur mekanlarından. Bir yemeği burada yemek lazım.
Dondurmacı Veli Usta: Alaçatı merkezin girişinde ününü gerçekten hak eden bir dondurmacı. Orman meyveli, frenk üzümü, karadutlu çok güzel. Kendine has mavi rengiyle bluesky da denenebilir.
Yorumlar